Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Prenošenje dobrih praksi i razmjena ideja na prvoj Regionalnoj konferenciji

Prenošenje dobrih praksi i razmjena ideja na prvoj Regionalnoj konferenciji

Šibensko-kninska županija domaćin je prve Regionalne konferencije koja će se održati 23. ožujka 2018. u Gradskoj vijećnici u Šibeniku. Riječ je o projektu koji za cilj ima sumirati iskustva i dobre prakse regionalnih samouprava, osigurati razmjenu ideja ideja, prenošenja dobrih praksi te produbljivanja kontakata i uspostavu mogućih novih suradnji.

Konferenciju će otvoriti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan, Goran Pauk, državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Spomenka Đurić te zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, gospodin Mislav Šimatović.

Sve prisutne očekuje "intervju 1na1" s državnom tajnicom pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na kojem će iz prve ruke moći saznati sve o povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Osim toga, pripremljene su i dvije panel diskusije. Prva, "Uloga županija u povlačenju sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj", organizirana je u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, a okupiti župane okolnih županija i predstaviti mogućnosti za razvoj poduzetništva na razini regije. 

Druga panel diskusija "Utjecaj javnog sektora na razvoj poduzetništva u Šibensko-kninskoj županiji" ugostit će predstavnike jedinica lokalnih samouprava na čijem primjeru ćemo saznati kako se sinergijom lokalne i regionalne samouprave i poduzetnika dolazi do povezivanja i razvoja regije. 

 

Za sudjelovanje na ovoj besplatnoj konferenciji možete se prijaviti putem sljedećeg linka, a program prve Regionale konferencije donosimo u prilogu