Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • Splitskim poduzetnicima početnicima 2 milijuna bespovratnih kuna

Splitskim poduzetnicima početnicima 2 milijuna bespovratnih kuna

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban potpisao je ugovore s ukupno 93 korisnika potpore iz Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području Splitsko dalmatinske županije za razdoblje od 2014. do 2020. Predmet potpore je dodjela namjenskih bespovratnih novčanih sredstava iz proračuna Splitsko dalmatinske županije u okviru dvije mjere i to za početnike u poduzetništvu i za očuvanje tradicijskih djelatnosti. Župan Boban naglasio je da je ovo izuzetno važan projekt za Splitsko-dalmatinsku županiju.

"Od onog programa za poticaje razvoja gospodarstva ovo je druga po redu mjera za 93 gospodarstvenika koji su potpisali ugovore. Veseli me činjenica je 36 posto njih iz ruralnog dijela naše županije. Poticaj njima znači dodatna radna mjesta u županiji. Poticajima smo pokrili sve gospodarske grane osim ugostiteljstva i maloprodaje. Svake sljedeće godine će dobivati poticaje i mjere na temelju ugovora kroz ovaj program, ali je povećanje broja zaposlenih nužno. Iznosi se pojedinačno kreću do maksimalnih 50 tisuća kuna, a mnogi od njih će zbog toga pokrenuti i mali obrt i proizvodnju na svom području", istaknuo je Boban.

Župan Boban dodao je da je za ovu podmjeru izdvojeno 2 milijuna kuna. "Nadam se, kada iziđu podaci za 2018. godinu, da će se za područje Splitsko-dalmatinske županije vidjeti bitna razlika i u gospodarskom segmentu, ali i u onom demografskom", zaključuje župan.