Novosti / Hrvatska zajednica županija

  • U CARNET-ovom projektu „e-Škole“ sudjelovala i Virovitičko-podravska županija

U CARNET-ovom projektu „e-Škole“ sudjelovala i Virovitičko-podravska županija

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.

U projekt je bilo uključeno 150 škola, 100 osnovnih i 50 srednjih škola, od kojih je njih 5 bilo s područja Virovitičko-podravske županije.

Dodjela nagrada održana je u sjedištu UNESCO-a u Parizu, a kao predstavnice pilot projekta „e-Škole“ nazočile su joj Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, koje su ujedno i predstavile projekt okupljenima na svečanosti.

Nagrada „UNESCO King Hamad bin Isa Al-Khalifa“ od 2005. godine prepoznaje inovativne načine korištenja novih tehnologija u širenju obrazovnih mogućnosti kroz pružanje pristupa kvalitetnom obrazovanju te omogućavanje cjeloživotnog učenja. Nositelj projekta je bio CARNet – Hrvatska akademska i istraživačka mreža, s partnerima Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu.